A Travellerspoint blog

O'ahu: Honolulu & Waikiki

Deja vu og ground hog days ! Vi ankommer til Hawaii tidlig morgen d. 18. marts og er nu 22 timer bagud i forhold til Fiji-tid. 11 timer i forhold til DK. Vores hotel ligger med udsigt til Waikiki beach, stranden i Honolulu. Her er også masser af shopping muligheder, og let’s face it, det er et rimeligt understimuleret område. Alt var frygteligt dyrt i Australien, knap så dyrt i New Zealand, men let’s face it igen, stilen var ikke lige så …. pæn og udvalget slet ikke imponerende. På mange måder er begge lande ca 20 år bagud i forhold til resten af den vestlige verden. Så Waikiki stimulerer på flere plan ☺ - og stranden er heller ikke så værst.

Lidt kulturel skal man jo også være så vi besøger naturligvis Pearl Harbour. Og det må man lade amerikanerne, de er gode til at iscenesætte sig selv. Men det er et sagligt og ikke for selvhævdende monument, der har fået det mundrette navn USS Arizona Memorial at World War II Valor in the Pacific National Monument – Pearl Harbor Visitor Center. En kort film redegør for omstændighederne der ledte til japanernes angreb på USA.

USS Arizona ligger stadig på havnens bund (her er ikke særligt dybt) og memorial er bygget på tværs af skibet. Det lækker forsat olie, og de 1177 omkomne hviler i skrogets mørke kroge. De 250 der overlevede angrebet på USS Arizona var ikke til stede på skibet under angrebet og overlevede derfor – enkelte er stadig i live her 70 år senere, og tre af dem er faktisk tilstede denne dag.

Vi er også på rundtur på øen – hvor vi ser masser af flot natur, lækre strande mm. Et sted holder der havskildpadder til. Volontører render rundt med farvestrålende reb for at holde folk på behørig afstand. Missy hedder den ene, og nyder tydeligvis at ligge og sole sig. I vandkanten holder en anden til – den svømmer lidt frem og tilbage langs stranden og gør et par gange anstrøg til at komme op på stranden til stor ståhej for de fremmødte. Flotte og imponerende er de, og lader ikke til at tage sig specielt af alle vi paparrazier.
IMG_4723

IMG_4723


IMG_4728

IMG_4728


IMG_4744

IMG_4744


Hawaii øerne er kendt som ananas-producent, selvom ananassen oprindelig stammer fra Sydamerika - og altså er introduceret på Hawaii-øerne. Dole er nok den kendeste, og man kan besøge ’farmen’. Her er shop og mod betaling kan man besøge haven, eller tage på togtur rundt i plantagen. Vi nøjes med at smage på ananas-isen og besigtige de forskellige ananas-planter i udstillingshaven.
IMG_4717

IMG_4717


IMG_4721

IMG_4721


Desværre går turen ikke forbi Obamas childhood neighbourhood hvilket jeg personligt synes er ærgerligt … ☺

Ellers nyder vi blot at promenere langs Kalakaua Ave, der er live webcam ved Duke kahanamoku statuen ved Waikiki Beach – og så er der Apple butikken som vi har svært ved at komme ud ad igen. IPad 3 er bare for lækker!! En aften lyder brandalarmen på hotellet, Eline bliver rigtigt forskrækket, men vi hopper hurtigt ned ad bagtrappen og ud af hotellet (vi er på femte etage, så ikke så slemt) – ikke alle mener det er nødvendigt, pudsigt nok bor flere af dem på tiende etage og opefter. Hmm. Risky business. Det er tilsyneladende heldigvis ikke andet end falsk alarm, men børnene har lidt svært ved at føle sig trygge bagefter.

Posted by helleandpeter 22:12

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint