A Travellerspoint blog

Treasure Island

Mamanucas

Og nu til en helt anden oplevelse – vi forlader Yasawa øgruppen, og tager til Mamanuca øgruppen, der ligger tæt ved hovedøen. Øerne er atoller, så de fleste har en cirkelformet facon, består af sand og tæt bevoksning og man kan gå rundt om de fleste af øerne på under ti minutter. Det er det især Johannes har glædet sig til. Det er da også hyggeligt at kunne kigge fra den ene ø til den anden, og selvom de syner tæt på er der vel 1,5 km afstand i mellem dem der er her ved Treasure (Bounty, South Sea og Beachcomber). Da øen er så lille er der ingen landsby, og vi ser heller ingen lokale børn.
Om her er en skat begravet vil man ikke rigtigt ud med, men der er skattejagt på øen af og til. Vi mødes som vanligt på stranden med guitarspillende velkomstsang og velkomstdrinks. Vores bure er stor i forhold til vores tidligere fijianske hjem, og så er her endda aircondition. Luksus. Og flotte pools med den lækreste udsigt.
IMG_1125

IMG_1125


IMG_1136

IMG_1136


Treasure Island er især for børnefamilier, her er kids club med aktiviteter kun for børn i alderen 3-14, og endda babysittere hvis man har brug for det. Og her er en del børn – især under fem år. Der er også en familie med tre drenge (10,10 og 13) fra New Zealand som vi hurtigt falder i snak med. De fire drenge finder hurtigt sammen, spiller minigolf og tager på morgenfisketure sammen (her havde Johannes en reef shark på krogen, men den smuttede desværre igen !).

I børneklubben er de alle fem ude med glass bottom boat den ene dag, ude at snorkle ved revet den næste dag, hvor seje Eline svømmer med en haj der er langt større end hende selv (chok, men jeg hører først om det efter de er kommet ind på stranden igen), og i princippet svømmer drengene også med hajen men opdager den ikke før den er væk igen. Så fik vi nok oplevelser den dag. Der er krabbevæddeløb, og børnene går modeopvisning den ene aften for alle gæsterne. Vi forældre har næsten vænnet os til at klare os selv uden børnene ☺

Øen huser også et turtle ressort – hawksbill skildpadder lægger æg på stranden og området afskærmes herefter indtil de små udklækkes, hvorefter de indsamles og passes indtil de er ca to år. Så sættes ud på egen hånd i havet og skal klare sig selv. Her kan de jages – men de er fredede så man må sætte dem ud igen. Det første år lever de små af fiskebidder fra køkkenet (man kan være med til fodringen hver dag, hvilket er et stort hit for børnene), og det sidste år fodres de med småfisk som de selv skal fange, så de er lidt forberedt til at skulle klare sig selv.

Søndag formiddag tager vi afsked med vores nye new zealandske venner, deres ferie er slut - og vi udveksler adresser mm. Drengene er helt klare på at mødes igen. Vi vinker fra stranden, og da de er vel ombord i speedbåden der skal fragte dem ind til hovedøen får vi en afskedshilsen i primaklasse; far og ældste søn opfører HAKA for os, mesterligt ! Vi er meget beærede. Og All Blacks kunne bare ikke have gjort det bedre ☺.

Alt godt har en ende – og vores fijianske eventyr slutter søndag aften d. 18. marts hvor vi skal flyve med Air Pacifics aftenfly til Hawaii. Her skal vi lande søndag d. 18 marts kl. 6 om morgenen – ja der er jo lige en datolinje der skal krydses. Så fra at være et halvt døgn foran dansk tid er vi pludselig et halvt døgn bagefter – og vi får 24 ekstra ferietimer foræret. Nice. På sejlturen til fastlandet gør vi en afstikker omkring de andre Mamanuca øer – Johannesser flotte fisk og en kæmpehavskildpadde der overraskende hurtigt dykker ned og ad vejen for katamaranen. Flot syn, og vi er vist lidt høje bagefter.
Vinaka Fiji, vi kommer tilbage. Vi har allerede planlagt hvilke øer/ressorts vi vil besøge næste gang ☺ ☺ ☺

Posted by helleandpeter 22:01

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint