A Travellerspoint blog

Bula Fiji

Med tidlig afgang fra NZ er der også tidlig ankomst til Fiji for flyveturen varer blot et par timer. Varmen slår os velkommende i møde. Vi er tilbage i troperne og det er bare skønt. I ankomsthallen er der musikalsk fijiansk velkomst med både sang og dans. Det er ikke sidste gang vi mødes med sådan en velkomst !
Der er ikke langt til Nadi by hvor vi skal være de første to nætter. Vi har en lille lejlighed, så der er lidt plads at brede os på, og der er pool at køle af i. Restauranten serverer lækker mad, og vi slapper af og indretter os hurtigt på fiji-tid og gør klar til island-hopping.

Første stop er på Nacula øen – den nordligste i Yasawa ø-gruppen. Alle disse øer er stammer fra vulkansk aktivitet – men der er ingen vulkaner tilbage i området. De er kendetegnet ved lækre sandstrande og koralrev, en frodig stedsegrøn vegetation af palmetræer og hibiscusbuske, med stejle klipper og et meget tørt klima. Jorden er ikke særlig frugtbar så mange steder er det fx umuligt at gro sine egne afgrøder. Befolkningen lever af det de kan fange i havet, og hvis de er så heldige at få jobs på de forskellige ressorts.

Turen til Nacula foregår med hurtigsejlende katamaran, Yasawa Flyer, som er den eneste måde at komme derud på – prisen er også derefter. Fra hovedøen er der fast rute den sejler dagligt, og med masser af stops ved forskellige ressorts undervejs. Vi skal af ved sidste stop – hvilket er en tur på ca. 4,5 timer. Men hvilken tur ! Solen bager fra blå himmel, havet er smukt og skifter farve efter havdybden –svingende fra mørkeblå over grønt til den flotteste lysturkise farve.
Den første time af turen er det øerne i Mamanuca ø-gruppen vi sejler til – de fleste af en størrelse så man kan gå rundt om dem på mindre end ti minutter. Paradis. Børnene er vilde efter at bo sådant et sted. Men vi starter som sagt vores fijianske paradisferie længere nordpå. Katamaranen stikker for dybt til at gå helt ind til stranden og man har ikke anlagt store anløbsbroer – så i rum sø hopper vi fra borde over i mindre både der kan komme helt ind til stranden.
Og hvilken skøn strand !
IMG_5363

IMG_5363


IMG_5353

IMG_5353

Posted by helleandpeter 19:41

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint